5 thoughts on “24h sarjakuvaa 2010

 1. Sarjakuvasta tuli jollakin tavalla samalainen fiilis, kuin Kalervo Palsan tauluista. Fantastinen realismi, vai mikäs se määritelmänsä oli? Joka tapauksessa piirrustukset visuaalisesti vimmaisia ja kauniita, mutta aihe niin vastenmielinen. Kumpa näissä jutuissa olisi joskus joku sympaattinen ja positiivinen tarina.

  Voipi tietysti olla, ettei taiteilija siitä inspiroituisi.

 2. Nimet olisi voitu pitää suomalaisina, tuli ehkä hiukan liian usalainen meininki. Onneksi hommaa ei kuitenkaan laitettu läskiksi mahtipontisella käsiksellä vaan homma pysyi hallussa.
  Sarjakuvan värimaailma on hieno, vesivärit näyttävät yllättävän hyvältä ja tekee sarjakuvasta kauniin. Silti vesivärien kurittomuus tekee sarjakuvasta myös rujon, mikä on plussaa aiheen takia. Hieno sarjisnovelli, juuri sopivan mittainen!

 3. Nimet juontuvat käsikirjoituksen improtyylistä, jossa poimin nimiä, ammatteja ja sanapareja 7päivää-lehden elokuvapalstalta ja vedin vertauskuvallisen mankelin lävitse yhteen. Vesivärit ovat juuri ennalta-arvaamattomuutensa takia niin palkitseva väline, tässä kirjaimellisesti roiskin ja kaadoin sivuihin pohjavärin, saadakseni aikaan riittävää harhaisuutta. Tein alkuun neljättäkymmentä pohjaväritettyä paperia ja valitsin niistä parhaat jatkotyöstöön. Pisimpään meni taas värien asettamisessa dramaturgisesti loogiseen järjestykseen.

  Tarinan nimen päätin heti alussa ja siihen tarttuminen sanatarkasti määritti pitkälti tyylisuunnan.

  Ehkä ne sympaattiset ja positiivisetkin tarinat vielä joskus nousevat pintaan..

 4. Melko päheä saavutus 24 tunnissa. Heititkö improna vai mietitkö tarinan etukäteen?

 5. Kiitoksia. Hatusta vetelin sitä vauhtia kun tein. Käsikirjoituksena toimi 24h:n aikana vanhasta seiskasta leikellyt ja vapaasti tulkitut elokuva-kuvaukset ja joidenkin julkkisten päälle piirretyt naamat auttoivat hahmojen ulkonäön keksimisessä. Voisin tässä jossain vaiheessa skannata myös kässärisivut näytille.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *